Суміш спецій Імбирна (до м'яса)
Імбир – ніжна і гостра пряність, давно відома всьому світу, улюблена кухарями Японії, Китаю і індії, і переживає новий світанок своєї популярності, Склад і властивості імбиру роблять її унікальною спецією з універсальним застосуванням в різних стравах.
Суміш прянощів «Імбирна» склад: цибуля подрібнена, часник подрібнений, паприка червона різана, імбир мелений, перець червоний мелений, петрушка сушена, коріандр мелений, часник гранульований, куркума мелена, цукор. Суміш прянощів «Імбирна» має приємний пряний аромат і слабопекучий смак.
Суміш прянощів «Імбирна» застосовується для натирання або маринування м'яса птиці, для приготування курей-гриль, а так само маринування і запікання м'яса інших сортів. Суміш прянощів «Імбирна» може бути використана для приготування різних соусів, маринадів, страв з овочів і риби.
Характеристика:
- Зовнішній вигляд – сипуча суміш.
- Колір – бежевий з вкрапленнями червоного.
- Смак – пряний, злегка пекучий.
- Запах – властивий прянощів, що входять до складу суміші.
Застосування:
При використанні суміші прянощів «Імбирна» для натирання або маринування м'яса птиці або м'яса інших сортів рекомендується використовувати 10-20 г суміші на 1 кг не солоного м'яса. Рекомендований час маринування в холодному місці – 2-4 години.
Для приготування 100 г медового маринаду з сумішшю прянощів «Імбирна» візьміть
меду – 45г; солі кухонної – 9г; оцту 9% - 8г; олії - 18г; суміші «Імбирна» - 20г. Натріть приготовленим маринадом курку, курячі крила або будь-яке інше м'ясо, викладіть в герметичну посуд і поставте маринуватися в холодне місце на 30 – 40 хв. Після чого запікайте спочатку 15 хв. при температурі 250 0С, потім до готовності при температурі 180-200 0С. Витрата медового маринаду з сумішшю «Імбирна» на 1 кг м'яса ≈ 50 р.
Рекомендації:
Приступаючи до маринування, правильно підбирайте ємність. Посуд не повинна бути занадто велика або маленька, а точно за розміром шматка курки або м'яса. Один з кращих варіантів для маринування — це поліетиленовий пакет або харчова плівка. Оберніть нею обмащений пряною сумішшю птицю або м'ясо і поставте маринуватися в прохолодне місце. Не використовуйте металеві (неемальовані) контейнери і каструлі. Метал може вплинути на смакові якості маринаду.
Умови зберігання:
Суміш прянощів «Імбирна» повинна зберігатися в герметичній посуді із світлонепроникного матеріалу в чистих, сухих, добре провітрюваних приміщеннях з відносною вологістю повітря 70-75% при температурі не вище 20оС. У відкритому стані не зберігати.