• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Сіль копчена

Країна походження Україна

Модель: 00614

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Копчена сіль - це чудова, універсальна пряність, яка має якро-виражений аромат димку і смак копченості. Це повністю натуральний продукт, що складається з харчової солі, яка коптиться на дубовій деревині. Така сіль додасть будь-якій страві дивовижний аромат багаття.

У кулінарії копченою сіллю можна замінювати звичайну сіль. Всілякі перші страви, підливи, м'ясні і рибні страви, овочеві страви, страви з картоплі і бобових, піци, запіканки і несолодкі пироги, соуси, снеки і багато іншого. Особливо добре копчена сіль поєднується з м'ясом. Причому в самих різних варіантах приготування: на відкритому вогні, в духовці, на грилі, на сковороді. Ще копчену сіль нерідко можна зустріти в рецептурі коктейлів.

Як приготувати копчену сіль в домашніх умовах?

Для приготування домашньої солі нам знадобиться:

  • сіль харчова;
  • гриль або коптильня;
  • вугілля;
  • листи для випічки;
  • 5 дерев'яних дров (вільха або горіх-пекан)
  • 2 склянки тріски деревної.

Спосіб приготування:

  1. Розпалюємо вугілля на одній стороні гриля. Коли на ньому з'явиться попіл - кладемо тріску і дрова, встановлюємо сітку. Накриваємо гриль кришкою і наполовину відкриваємо вентиляційний отвір.
  2. Поки гриль розігрівається, поділимо сіль на 2 дека.
  3. Далі відкриваємо гриль і ставимо листи на ту сторону, де немає вугілля і накриваємо кришку.
  4. Сіль потрібно коптити 60 хвилин або ж до моменту, коли перестане з'являтися дим.
  5. Знімаємо сіль з гриля, даємо їй охолонути і розкладаємо по контейнерах.

Користь харчової солі для організму.

Харчова сіль бере участь в природних процесах життєдіяльності, тим самим дуже важлива для нашого організму.

  • Сіль необхідна для вироблення шлункового соку. Оскільки сам організм не здатний виробляти цей мінерал, то сіль необхідна надходити в організм щодня.
  • Завдяки кухонної солі, в організмі активізуються процеси, які утворюють ферменти, відповідальні за кислотно-лужний баланс.
  • Сіль здатна регулювати рівень цукру в організмі.
  • Вченими було виявлено, що саме безсольові дієти і сечогінні засоби вимивають мінеральні солі з організму і збільшують ризик виникнення хвороби Альцгеймера.
  • Добова норма харчової солі не повинна перевищувати 10 грам.

Зменшити або повністю виключити з раціону сіль рекомендують тим людям, що страждають:

  • ожирінням;
  • гіпертонією;
  • проблемами з серцем і судинами;
  • проблемами печінки і нирок;
  • ревматизмом.

Шкода, що може принести кухонна сіль у великій кількості:

  • з організму вимивається кальцій;
  • порушується кровообіг;
  • порушуються обмінні процеси;
  • виникають набряки;
  • зневоднюються тканини;
  • затримується рідина в організмі.

Купити копчену сіль можна в нашому інтернет-магазині як в роздріб від 100 грам так і оптом від 2-ух кілограм.

Тип
Тип Копчена

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Часті питання про сіль копчену
Leave a review ↓
 
2 reviews
0 answers
2 ratings
100% 2 positive
10  
Usefulness of review
5 votes
100% 5 positive
5