Гриб Муер

7 відгуків
Код 00197
Вартість за 100 г
1
58.00 грн
фасуємо в день замовлення
фото з реальних зразків
безкоштовна доставка від 750 грн

Деревний гриб муер користується особливим попитом у європейських країнах, і в країнах азіатського регіону. Особливо багато у нього фанатів в Кореї, Японії та Китаї, звідки він родом. В гастрономії Піднебесній цей гриб займає важливе місце, втілюючи кулінарну філософію, яка свідчить, що страва повинна не тільки радувати смакові рецептори, але і надавати лікувальний ефект.

Муер - Аурикулярия уховидна (Auricularia auricula), звана також «деревні вушка» або «чорний китайський деревний гриб», являє собою деревні гриби чорного кольору. 

Зовнішній вигляд: тонкі і ламкі капелюшки деревного гриба, розміром від 2 до 10 см, нагадують невеликі шматочки обгорілого паперу, у свіжому вигляді мають форму раковини.

Смак і аромат: Муэру властивий легкий аромат димку, м'якоть має хрустку хрящеобразну консистенцію і солодкуватий смак. Після замочування запах зникає, а гриби набувають нейтрального смаку. 

Склад і властивості: Муер є потужним антиоксидантом, накопичувачем йоду, містить життєво важливі для людини білки, вуглеводи, вітаміни, а так само желатин, має відмінну властивість очищення і вимаслювання. Має в своєму складі комплекс з восьми амінокислот, провітаміни та інші рідкісні елементи, зменшує ризик появи різних захворювань. Муер очищає легені, кишечник, попереджує тромбоутворення в кровоносних судинах, допомагає запобігти старіння організму. 

Спосіб приготування: замочити гриби у воді кімнатної температури на 4-6 годин, мінімальний час замочування – 30 хв. Води повинно бути досить багато, так як гриби збільшуються в розмірі в 8-10 разів (шматочок гриба, що уміщається в столовій ложці, вбирає близько 150-250 мл води). Гідратовані (розмоклі) гриби ретельно промити, видалити жорсткі коріння і забруднені піском місця, відкинути на сито і дати воді стекти. Розділити «великі сімейки» на окремі «вушка», дрібно різати Муер не потрібно.

Застосування: Гриби муер володіють нейтральними смаковими якостями, тому їх можна поєднувати з будь-якими продуктами харчування. В якості основного самостійного блюда їх не використовують, але часто додають до різних супів, салатів, гарнірів, холодних закусок, а також до тушкованих і смажених страв.
Гриби муер рекомендують смажити зі спеціями. Розігрівають сковорідку, кладуть червоний перець, мелений коріандр, додають оливкове масло і смажать протягом 2 хвилин. Потім додають заздалегідь підготовлені гриби і смажать ще близько 10 хвилин. Грибам дають охолонути і посипають свіжою зеленню. З грибів муер виходить відмінний гарнір для смаженої картоплі, вареного рису або свинини. Також їх використовують при приготуванні делікатесних салатів.

Зберігання: Гриби муер зберігають у герметичній тарі при температурі 18-200С і відносній вологості 70%. При дотриманні умов зберігання у сухому вигляді можуть зберігатися 3 роки. У гідратованому вигляді можна зберігати 2-3 дні в холодильнику в закритому посуді. Для запобігання висихання в посуд додають воду.

Ми привозимо гриб муер з Китаю.
Розмір гриба в сушеному стані - від 2 до 10 см.
Замочити гриби у воді кімнатної температури на 4-6 годин, мінімальний час замочування - 30 хв. Води повинно бути досить багато, так як гриби збільшуються в розмірі в 8-10 разів (шматочок гриба, що уміщається в столовій ложці, вбирає близько 150-250 мл води).
Також його називають «деревні вушка» або «чорний китайський деревний гриб».
Гриби муер зберігають в герметичній тарі при температурі 18-200С і відносній вологості 70%. При дотриманні умов зберігання в сухому вигляді можуть зберігається 3 роки.
Способи доставки
У відділення Нової пошти
Безкоштовно по Україні – від 1500 грн
У відділення Укрпошта
Безкоштовно по Україні – від 750 грн
Кур'єром по Вінниці - 30 грн
Безкоштовно від 500 грн
Самовивіз (тимчасово недоступний)
тілько м.Вінниця, вул.Трамвайна, 3
способи оплати
Оплата онлайн на сайті
Перевод на картку
Наложений платіж (при отриманні посилки)
Оплата на рахунок підприємства
Товари, що вас зацікавлять
Куркума мелена преміум
19.00 грн
Суміш спецій Грибна
22.00 грн
Кунжут білий
25.50 грн
Суміш спецій 10 овочів
32.50 грн
Лавровий лист
30.00 грн
Лимонна трава
21.50 грн
Суміш спецій для плову з барбарисом
35.00 грн
Суміш спецій до Риби
20.00 грн
Часник гранульований
32.00 грн
Коріандр мелений
9.00 грн