Кориця цейлонська палички

2 відгуків
Код 00547
Вартість за 50 г
1
175.00 грн
фасуємо в день замовлення
фото з реальних зразків
безкоштовна доставка від 750 грн

Цейлонську корицю ще називають справжньою або благородної. Це найякісніша і цінна кориця з усіх наявних. Тільки цей сорт кориці принесе користь і оздоровить Ваш організм.

Батьківщиною такої кориці вважається Шрі-Ланка, острів Цейлон. Отримують корицю з внутрішніх шарів рослини Cinnamomum zeylanicyn.

Цейлонська кориця ділиться на кілька сортів

1. ALBA - це сорт преміум класу. Він зроблений з наймолодших пагонів дерева і найтонших шарів кори.

2.Коріца цейлонська C5-special. Кора цих паличок трохи товщі, ніж у преміум сорти і зібрана не з наймолодших пагонів.

На сьогоднішній день на ринку є два продукти: цейлонська кориця і каси. На жаль, цейлонська кориця дуже дорого коштує - від 3500 до 7000 тисяч гривень за 1 кг, тому багато хто використовує індонезійську корицю, яка схожа за ароматом на цейлонську.

У чому відмінність цейлонської кориці від кассії

1. Колір. Кориця цейлонська світло-коричневого кольору, а касія червоно-коричневого.

2. Зовнішній вигляд. Справжня кориця складається з безлічі тоненьких шарів, які вставлені один в один. Касія - товста кора, близько 3 мм.

3.Вкус і аромат. У цейлонської кориці тонкий і пряний запах, приємний смак. Касія на смак терпка і солодка, з високим вмістом дубильних речовин.

4. Кумарин. У цій кориці - практично немає, в касії - багато.

5.Способи виготовлення прянощі. Для цейлонської кориці використовують молоді дерева, вік яких не старше 3-ох років. Для кассії беруть дерева 7-ми річного віку.

Відрізняється цейлонська кориця від касії в основному за зовнішнім виглядом і аромату.

Корисні властивості і шкода цейлонської кориці

Регулярне вживання справжньої кориці робить позитивний вплив на весь організм. Спеція містить в собі багато мінеральних і дубильних речовин, ефірні масла, клітковину, вітаміни.

Корисні властивості цейлонської кориці:

Пряність приводить в тонус організм, покращує і зміцнює імунну систему організму.

Кориця має антимікробні, антисептичні властивості.

Спеція допомагає при таких проблемах як запор, діарея, здуття.

Справжня кориця здатна очистити жовчогінну систему організму, печінку.

Вживання кориці допомагає при хворобах мочеполой системи.

Вчені довели, що цейлонська кориця допомагає при лікуванні цукрового діабету. Пол ч.л в день значно знизить холестерин і цукор в крові.

Дуже корисна пряність для дітей. Вона добре впливає на пам'ять, концентрує увагу, покращує зір.

Кориця для жіночого організму так само дуже корисна. Вона призводить організм у тонус, знімає дратівливість.

Цейлонська кориця робить позитивний вплив на людей похилого віку. Регулярне вживання в їжу кориці зміцнює серцево-судинну систему, пам'ять, допомагає при безсонні.

Особливої ​​шкоди кориця принести не може, головне нею не зловживати. Не потрібно слідувати твердженням, чим більше дозування - тим швидше результат. У нормальних дозах пряність принесе користь, але у великих - навпаки.

Корисні властивості і шкода кассії

У кассии, як і цейлонської кориці є свої корисні властивості:

  • Пряність покращує травлення, прискорює обмін речовин.
  • Сприяє покращенню імунітету.
  • Сприяє циркуляції крові в організмі.

Шкода індонезійської кориці

  • Мабуть, найголовніший недолік - кумарин. Якщо переборщити з корицею, то може з'явиться запаморочення і болю в голові.
  • Крім цього, надлишок кумарину негативно позначається на нирках і печінці.
  • Вживання кассии в великих кількостях може призвести до подразнення шкіри
Кориця містить вуглеводи, харчові волокна, корисні елементи (магній, кальцій). Енергетична цінність - 279ккал / 100гр.
Цейлонська кориця має більш виражені корисні властивості. Стимулює обмін речовин, стимулює кровообіг (корисно при застуді).
Цейлонська кориця вважається найкращою. Кора тонша, аромат більш яскравий і ніжний. Має більш світлий колір, жовтуватого відтінку. Також, в цейлонської кориці міститься менше кумарину ніж у звичайній (касії), що дозволяє вживати корицю у більшій кількості.
Кориця знайшла своє застосування в кулінарії. Є відмінною добавкою до напоїв, м'яса та кондитерських виробів.
Способи доставки
У відділення Нової пошти
Безкоштовно по Україні – від 1500 грн
У відділення Укрпошта
Безкоштовно по Україні – від 750 грн
Кур'єром по Вінниці - 30 грн
Безкоштовно від 500 грн
способи оплати
Оплата онлайн на сайті
Переказ на картку
Післяплата (при отриманні посилки)
Оплата на рахунок підприємства
Товари, що вас зацікавлять
Гвоздика
105.50 грн
Кардамон зерно
110.00 грн
Куркума аюрведа (свіжий помел)
25.00 грн
Часник мелений
28.00 грн
Бодян (зірчастий аніс) 60/40
121.50 грн
Суміш спецій 10 овочів
32.50 грн
Паприка мелена копчена (піментон)
70.00 грн
Кориця мелена преміум
30.00 грн
Кунжут білий
30.00 грн
Куркума мелена преміум
20.00 грн