• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Гриб Муер

Країна походження Китай

Модель: 00197

Наявність: Очікуємо

Повідомити про наявність

Наявні опції

* Вага:

Деревний гриб муер користується особливим попитом у європейських країнах, і в країнах азіатського регіону. Особливо багато у нього фанатів в Кореї, Японії та Китаї, звідки він родом. В гастрономії Піднебесній цей гриб займає важливе місце, втілюючи кулінарну філософію, яка свідчить, що страва повинна не тільки радувати смакові рецептори, але і надавати лікувальний ефект.

Муер - Аурикулярия уховидна (Auricularia auricula), звана також «деревні вушка» або «чорний китайський деревний гриб», являє собою деревні гриби чорного кольору. 

Зовнішній вигляд: тонкі і ламкі капелюшки деревного гриба, розміром від 2 до 10 см, нагадують невеликі шматочки обгорілого паперу, у свіжому вигляді мають форму раковини.

Смак і аромат: Муэру властивий легкий аромат димку, м'якоть має хрустку хрящеобразну консистенцію і солодкуватий смак. Після замочування запах зникає, а гриби набувають нейтрального смаку. 

Склад і властивості: Муер є потужним антиоксидантом, накопичувачем йоду, містить життєво важливі для людини білки, вуглеводи, вітаміни, а так само желатин, має відмінну властивість очищення і вимаслювання. Має в своєму складі комплекс з восьми амінокислот, провітаміни та інші рідкісні елементи, зменшує ризик появи різних захворювань. Муер очищає легені, кишечник, попереджує тромбоутворення в кровоносних судинах, допомагає запобігти старіння організму. 

Спосіб приготування: замочити гриби у воді кімнатної температури на 4-6 годин, мінімальний час замочування – 30 хв. Води повинно бути досить багато, так як гриби збільшуються в розмірі в 8-10 разів (шматочок гриба, що уміщається в столовій ложці, вбирає близько 150-250 мл води). Гідратовані (розмоклі) гриби ретельно промити, видалити жорсткі коріння і забруднені піском місця, відкинути на сито і дати воді стекти. Розділити «великі сімейки» на окремі «вушка», дрібно різати Муер не потрібно.

Застосування: Гриби муер володіють нейтральними смаковими якостями, тому їх можна поєднувати з будь-якими продуктами харчування. В якості основного самостійного блюда їх не використовують, але часто додають до різних супів, салатів, гарнірів, холодних закусок, а також до тушкованих і смажених страв.
Гриби муер рекомендують смажити зі спеціями. Розігрівають сковорідку, кладуть червоний перець, мелений коріандр, додають оливкове масло і смажать протягом 2 хвилин. Потім додають заздалегідь підготовлені гриби і смажать ще близько 10 хвилин. Грибам дають охолонути і посипають свіжою зеленню. З грибів муер виходить відмінний гарнір для смаженої картоплі, вареного рису або свинини. Також їх використовують при приготуванні делікатесних салатів.

Зберігання: Гриби муер зберігають у герметичній тарі при температурі 18-200С і відносній вологості 70%. При дотриманні умов зберігання у сухому вигляді можуть зберігатися 3 роки. У гідратованому вигляді можна зберігати 2-3 дні в холодильнику в закритому посуді. Для запобігання висихання в посуд додають воду.

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
6 reviews
0 answers
6 ratings
100% 6 positive
30  
Usefulness of review
11 votes
100% 11 positive
11