Цибуля смажена різана
Цибуля смажена різана - це популярна і дуже смачна спеція. Готується шляхом обсмажування в маслі нарізаної сушеної ріпчастої цибулі. Пряність не має неприємного смаку або запаху. Цибуля на смак нагадує чіпси зі смаком цибулі.
Хрустка смажена приправа широко використовується в кулінарії країн Європи, Азії, США.
Цибулю використовують при виробництві напівфабрикатів, різних паштетів, ковбас. Пряність входить до складу багатьох продуктів швидкого приготування: супів, каш, картопляного пюре, заморожених продуктів, соусів і кетчупів. Затребувана смажена цибуля для фастфуду: хот догів, бургерів, локшини, азіатських страв та інше. Використовують смажену цибулю в виготовленні багатьох хлібобулочних виробів: хліба, булочок, пампушок.
Смажена цибуля не така корисна як свіжа, але має в своєму складі ряд вітамінів і мікроелементів, які зберігаються навіть після смаження.
Корисні властивості смаженої цибулі
- Забезпечує гарне функціонування нервової системи завдяки вітаміну В.
- Нікотинова кислота в складі відповідає за нормалізацію обмінних процесів.
- Фолієва кислота - оптимізує роботу імунної системи, а так само підтримує в нормі функціонування серцево-судинної системи.
- У складі є біотин який відповідає за зміцнення нігтів, волосся та шкіри.
- Підвищують імунітет організму.
- Робить позитивний вплив на сечостатеву систему і стимулює роботу нирок.
- Знижує кількість шкідливого холестерину в крові.
Шкідливі властивості смаженої цибулі
З обережністю рекомендують вживати продукт дітям, людям з хронічними хворобами печінки, людям з хворобами серця і артеріального тиску, людям з астмою.