Чабер мелений

1 відгуків
Код 00301
Вартість за 100 г
1
32.00 грн
фасуємо в день замовлення
фото з реальних зразків
безкоштовна доставка від 750 грн

Чабер - це дуже ароматна спеція, яка являє собою трав'янисту однорічну рослинау Смак у чаберу гіркуватий, а аромат нагадує запах перцю.

Чабер, він же кондарі вперше виявили на сході Середземномор'я. Зараз рослину можна зустріти в Азії, Південної і Північної Америки, Австралії, Європі.

У природі є одна рослина з дуже схожою назвою - чебрець, тому ці трави постійно плутають.

Чабер і чебрець - це дві різні спеції. Чабер - це однорічна трав'яниста рослина, яка має ще такі назви як кондари і сатурея. Чебрець - це багаторічний напівчагарник, який по-іншому називають чебрець.
Зовні чабер являє собою високий кущ, а чебрець - низьке квітуча рослина, що стелеться по землі.

Чабер - рослина дуже корисна, оскільки містить білки, вуглеводи, жири, золу, харчові волокна, вітаміни, макро та мікроелементи, стероли, насичені жирні кислоти.

Використовують кондари в кулінарії, медицині і косметології.

У кулінарії прянощі дуже цінується за свій смак і аромат. Можна додавати у страви свіжий і сушений чабер.

Рецептів з чебером можна знайти дуже багато. Різноманітні страви з м'яса, баранини, телятини, кролятини, курки, свинини, фаршу, риби стануть набагато смачніше, якщо додати в них чабер.

Сушену траву можна додавати в перші страви, соуси, страви з бобових.

Чудово поєднується спеція з маринадами і консервованими овочами.

Єдине, куди не бажано використовувати чабер - це грибні і солодкі страви, так як трава надає гірку нотку страв. З цієї ж причини не можна використовувати пряність у великій кількості.

Якщо Вам необхідний кондарі, але його немає під рукою, не турбуйтеся. Чабер можна замінити чебрецем, шавлією або майораном.

Якщо Ви хочете, що б під рукою завжди була свіжа трава, то чабер дуже легко виростити в домашніх умовах.
У горщик з грунтом необхідно висіяти насіння, заглибити їх у землю на 1 см, засипати землею та полити. Бажано горщик накрити плівкою і прибрати в тепле місце. При появі стеблинок можна зняти плівку і поставити горщик до світла.

Корисні властивості чаберу:

  • Трава корисна для роботи шлунка, покращує травлення, чистить кишечник.
  • Кондарі позитивно впливає на стан жовчного міхура, печінки, нирок.
  • Рекомендують полоскати горло відваром з чаберу при ангіні, а так само пити чай з чабером при кашлі або високій температурі.
  • Чабер налагоджує нервову систему, заспокоює, виводить з депресії, приводить увесь організм у тонус.
  • Маска з додаванням чаберу здатна освіжити шкіру і розгладити зморшки.
  • Трава здатна зменшити зубний біль.
  • Відвар кондарі матиме позитивний вплив при діареї та дизентерії.

Протипоказання до вживання чаберу:

Не рекомендують траву при гострих хворобах нирок і печінки, при виразкових хворобах, при кардіосклерозі, атеросклерозі, хворобах щитовидної залози, при алергічних реакціях.

Купити ароматний чабер можна в нашому интернеет-магазині за доступною ціною.

Чабер сушений можна купити оптом і в роздріб від 100 грам.

 

З давніх часів чабер використовують в медицині, офіційно визнаний лікарською рослиною в багатьох європейських країнах. Чабер володіє антибактеріальними, антигрибковими, антиоксидантними, болезаспокійливими властивостями. Використовується при лікуванні захворювань серцево-судинної, травної, нервової систем.
Чабер відмінно поєднується з іншими спеціями. Найкраще показує себе з орегано, майораном, базиліком, розмарином, шавлією, чебрецем, часником. Чабер входить до складу сумішей Прованські трави, хмелі-сунелі.
Чабер, що має багато інших таких назв, як чубриця, кондарі, чімбру, цитрон, джамбул, - це ароматна перцева трава, яку часто використовують у вигляді спеції.
Така спеція, як чабер, прекрасно доповнить ароматом і смаком перші і другі страви з м'яса, птиці, дичини, риби, овочів, грибів. Найчастіше використовують для страв з бобових. При варінні і тушкуванні чабер додають в самому кінці приготування, щоб страва не була гіркою.
Способи доставки
У відділення Нової пошти
Безкоштовно по Україні – від 1500 грн
У відділення Укрпошта
Безкоштовно по Україні – від 750 грн
Кур'єром по Вінниці - 30 грн
Безкоштовно від 500 грн
способи оплати
Оплата онлайн на сайті
Переказ на картку
Післяплата (при отриманні посилки)
Оплата на рахунок підприємства
Товари, що вас зацікавлять
Коріандр мелений
11.00 грн
Базилік
19.00 грн
Паприка мелена копчена (піментон)
70.00 грн
Уцхо-сунелі мелений
114.00 грн
Куркума мелена преміум
20.00 грн
Кріп насіння мелене
26.00 грн
Пажитник мелений
16.00 грн
Майоран
20.00 грн
Кориця мелена преміум
30.00 грн
Фенхель мелений
30.00 грн