• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Чабер мелений

Країна походження Єгипет

Модель: 00301

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Чабер - це дуже ароматна спеція, яка являє собою трав'янисту однорічну рослинау Смак у чаберу гіркуватий, а аромат нагадує запах перцю.

Чабер, він же кондарі вперше виявили на сході Середземномор'я. Зараз рослину можна зустріти в Азії, Південної і Північної Америки, Австралії, Європі.

У природі є одна рослина з дуже схожою назвою - чебрець, тому ці трави постійно плутають.

Чабер і чебрець - це дві різні спеції. Чабер - це однорічна трав'яниста рослина, яка має ще такі назви як кондари і сатурея. Чебрець - це багаторічний напівчагарник, який по-іншому називають чебрець.
Зовні чабер являє собою високий кущ, а чебрець - низьке квітуча рослина, що стелеться по землі.

Чабер - рослина дуже корисна, оскільки містить білки, вуглеводи, жири, золу, харчові волокна, вітаміни, макро та мікроелементи, стероли, насичені жирні кислоти.

Використовують кондари в кулінарії, медицині і косметології.

У кулінарії прянощі дуже цінується за свій смак і аромат. Можна додавати у страви свіжий і сушений чабер.

Рецептів з чебером можна знайти дуже багато. Різноманітні страви з м'яса, баранини, телятини, кролятини, курки, свинини, фаршу, риби стануть набагато смачніше, якщо додати в них чабер.

Сушену траву можна додавати в перші страви, соуси, страви з бобових.

Чудово поєднується спеція з маринадами і консервованими овочами.

Єдине, куди не бажано використовувати чабер - це грибні і солодкі страви, так як трава надає гірку нотку страв. З цієї ж причини не можна використовувати пряність у великій кількості.

Якщо Вам необхідний кондарі, але його немає під рукою, не турбуйтеся. Чабер можна замінити чебрецем, шавлією або майораном.

Якщо Ви хочете, що б під рукою завжди була свіжа трава, то чабер дуже легко виростити в домашніх умовах.
У горщик з грунтом необхідно висіяти насіння, заглибити їх у землю на 1 см, засипати землею та полити. Бажано горщик накрити плівкою і прибрати в тепле місце. При появі стеблинок можна зняти плівку і поставити горщик до світла.

Корисні властивості чаберу:

  • Трава корисна для роботи шлунка, покращує травлення, чистить кишечник.
  • Кондарі позитивно впливає на стан жовчного міхура, печінки, нирок.
  • Рекомендують полоскати горло відваром з чаберу при ангіні, а так само пити чай з чабером при кашлі або високій температурі.
  • Чабер налагоджує нервову систему, заспокоює, виводить з депресії, приводить увесь організм у тонус.
  • Маска з додаванням чаберу здатна освіжити шкіру і розгладити зморшки.
  • Трава здатна зменшити зубний біль.
  • Відвар кондарі матиме позитивний вплив при діареї та дизентерії.

Протипоказання до вживання чаберу:

Не рекомендують траву при гострих хворобах нирок і печінки, при виразкових хворобах, при кардіосклерозі, атеросклерозі, хворобах щитовидної залози, при алергічних реакціях.

Купити ароматний чабер можна в нашому интернеет-магазині за доступною ціною.

Чабер сушений можна купити оптом і в роздріб від 100 грам.

 

Вид
Вид Зелень
Тип
Тип Чабер

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
1 reviews
0 answers
1 ratings
100% 1 positive
5  
Usefulness of review
1 votes
100% 1 positive
1